Uthyrning

 

Industrispår har genom åren tagit fram ett antal specialmaskiner för spårbyggnation.

Detta har bland annat resulterat i våra egna produkter: slipersutläggningskran,  svetsavskärare,  rälslyftare och ballastvagn. Dessa finns både till uthyrning och till salu.

För mer information vänd er till Lars Arvidsson 0411 795 05

Ballastfördelare

Ballastdelaren är en motoriserad, radiostyrd ballastvagn som kan manövreras av en person. Den är försedd med ett styrbart utläggningsband och fördelar materialet smidigt i spår, på gångbanor och i växlar.

Pandrolbefästare PF73

Pandrolbefästaren är en effektiv och lätt konstruktion som enkelt hanteras och möjliggör snabb och smidig infästning av Pandrol-clips.

Rälslyftare MRL

Rälslyftare MRL är konstruerad för att skötas av en operatör, som manövrerar lyftaren med enkla handgrepp. MRL används bl a vid neutralisering, byte av gummimellanlägg och inläggning av underläggsplattor.

 

Svetsavskärare

Den hydrauliska svetsavskäraren UM 1 används för att i ett kap ta bort överflödigt material kring rälshuvudet i samband med termitsvetsning. Avskäraren manövreras snabbt och smidigt av en person. Den är speciellt framtagen för att möta kraven på extra styrka samt att minimera efterföljande slipningsarbete.

Rälsskarvreglerare RS01

Hydraulisk dubbelverkande skarvreglerare med drag- och tryckkraft ca 300 kN.

Skarvregleraren griper hydrauliskt tag i rälshuvudet och trycker ihop eller drar isär rälsen till angivet mått. Det gör att man inte behöver ta maskinen från rälsen när man t ex monterar eller reparerar en isolerskarv.

 

Hydraulmagnet

Hydraulisk magnet används t.ex. vid rivningsarbete för att rensa upp metallskrot. Monteras enkelt med kedjefästning. Lätthanterlig – genom att tillföra oljeflöde startar magneten, genom att stänga oljeflödet avmagnetiseras densamma.

Vikt: ca 350 kg