+46 411 795 00

Uthyrning

 

UTHYRNING

Industrispår har genom åren tagit fram ett antal specialmaskiner för spårbyggnation.

Detta har bland annat resulterat i våra egna produkter: svetsavskärare, rälslyftare och ballastvagn. Dess finns både till uthyrning och till salu.

Ballastdelare

Ballastdelaren är en motoriserad, radiostyrd ballastvagn som kan manövreras av en person. Den är försedd med ett styrbart utläggningsband och fördelar materialet smidigt i spår, på gångbanor och i växlar.

Pandrolbefästare PF73

Pandrolbefästaren är en effektiv och lätt konstruktion som enkelt hanteras och möjliggör snabb och smidig infästning av Pandrol-clips.

 

Rälslyftare MRL

Rälslyftare MRL är konstruerad för att skötas av en operatör, som manövrerar lyftaren med enkla handgrepp. MRL används bl a vid neutralisering, byte av gummimellanlägg och inläggning av underläggsplattor.

 

Rälsskarvreglerare RS01

Hydraulisk dubbelverkande skarvreglerare med drag- och tryckkraft ca 300 kN.

Skarvregleraren griper hydrauliskt tag i rälshuvudet och trycker ihop eller drar isär rälsen till angivet mått. Det gör att man inte behöver ta maskinen från rälsen när man t ex monterar eller reparerar en isolerskarv.

Skarvregleraren är utrustad med transporthjul, hydraulisk handpump och övertrycksventil.

Cylindrarnas slaglängd: 100 mm

Längd: 1500 mm

Bredd: 750 mm

Höjd: 530 mm

Vikt: 100 kg

Svetsavskärare

Den hydrauliska svetsavskäraren UM 1 används för att i ett kap ta bort överflödigt material kring rälshuvudet i samband med termitsvetsning. Avskäraren manövreras snabbt och smidigt av en person. Den är speciellt framtagen för att möta kraven på extra styrka samt att minimera efterföljande slipningsarbete.

Avskärningen sker med två rörliga skär. Skären finns anpassade för olika rälsprofiler och är speciellt utformade för att följa rälshuvudet. Det finns också skär som samtidigt klarar att kapa stiggöten.

Höjden på avskärningen justeras med enkla handgrepp. Avskäraren kan också fås med motordrift. 

 

Vikt: 64 kg

Storlek: 86x48x38 cm

Pumpkapacitet: 25cm3/slag

Skärhastighet: 3 mm/slag

Maxtryck: 300 bar

Skärkraft: 25,6 ton

Slaglängd skär: 155 mm